B: Auto

B: Auto

De opleiding voor het rijbewijs B bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Om examen te kunnen doen voor de theorie dient u minimaal 16,5 jaar te zijn, dit geldt tevens voor het volgen van rijlessen. Een praktijkexamen kan afgenomen worden bij een leeftijd van 17 jaar. (U dient dan wel tot 18 jaar onder begeleiding te rijden, zie Begeleid rijden).
Het is toegestaan de theorie- en de praktijkcursus tegelijkertijd te volgen, maar om het praktijkexamen te mogen afleggen moet het theorie-examen reeds zijn behaald.
Elke woensdag van 19:00 tot 21:00 uur verzorgen wij de theorielessen.

Machtiging

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Hoe dit in zijn werk gaat staat hier beschreven.

Gezondheidsverklaring

Om praktijkexamen te kunnen doen moet je een gezondheidsverklaring in vullen. Dat kan op http://www.mijncbr.nl

Je gaat naar www.cbr.nl, waar je naar mijn CBR kunt. Hier kun je klikken op machtig jouw rijschool met DIGID. Om dit te kunnen doen heb je wel een DIGID nodig en het rijschoolnummer. Voor onze rijschool is dit 1753R1.

Voor meer informatie kijk hier:
Begeleid rijden

Automaat

Speciaal voor mensen die, om welke reden dan ook, problemen hebben met schakelen is er de mogelijkheid het rijbewijs te behalen in een automaat. Een automaat is een auto waarbij niet geschakeld behoeft te worden; dit gaat zoals de naam het al zegt “automatisch”. Dit heeft als voordeel dat u meer tijd heeft om op de andere aspecten van het autorijden te letten, waardoor het geheel iets eenvoudiger wordt.

Gehandicapten

Een handicap hoeft geen belemmering te zijn voor het auto rijden! Wij verzorgen voor u de rijopleiding. Mocht het nodig zijn zorgen wij voor een aangepaste auto.